Barion Pixel

„A gyerekeim egészségénél nagyobb bizonyíték nem kell arra, hogy jó úton járunk!”

A Női váltó Vállalkozz Velünk! című rovatában jelebt meg rólunk egy cikk, amit Pomaranski Luca készített. Lucának köszönjük szépen a cikket, nekünk nagyon tetszik. Reméljük ti is így lesztek vele. Egy kis ízelítő a cikkből: 

 

Zsíros Tünde egyvalamiben biztos volt pályaválasztáskor: soha nem akar mezőgazdasággal foglalkozni. Ehhez képest ma övé az ország egyik legnagyobb homoktövis-ültetvénye, ő pedig egyedülálló termékcsaládot fejlesztett a különleges növényből. Sőt, már webshopjuk is van, amit a Shoptet rendszerén fejlesztettek, mivel terveik között szerepel a régiós terjeszkedés is.

Földműves család gyermekeként Zsíros Tünde már kamaszként megfogadta, hogy ha kirepül otthonról, soha többé nem fog mezőgazdasággal foglalkozni. Nem is csoda, hiszen gyerekként ennek csak az árnyoldalait látta: nemcsak a szülei dolgoztak rengeteget, de két lányukat is befogták a munkálatokba, Tünde és nővére nyaranta például kora hajnalban kelt, hogy a családi ültetvényen dohányt szedjen.

A terv, hogy elkerülje ezt az életformát, egészen jól sikerült, főleg, mert informatikai mérnökként a férjének, Attilának sem volt különösebb indíttatása a vidéki életre… Amikor azonban később azon gondolkodtak, mibe fektessék a megtakarításukat, mégis hallgattak Tünde édesapjára, aki „a föld mindig érték!” alapon kapacitálta őket a földvásárlásra.

Ő kezdte el művelni azokat a földterületeket, amelyeket a fiatal pár megvett Tápiószentmárton és Tápiószele környékén, de egy idő után látszott, hogy valami jövedelmezőbb növény után kell nézniük.

 

 homoktövis-Zsíros Tünde-esbana-shoptet              

– Azt a kezdetektől tudtuk, hogy biogazdaságot szeretnénk, olyat, ami hosszabb távon is biztos jövedelmet jelent. Felmerült, hogy diófákat ültetünk, aztán szóba került a bodza is, de amikor találkoztunk egy lelkes homoktövis-rajongóval, akkora lelkesedéssel mesélt erről a csodálatos növényről, hogy minket is elvarázsolt – meséli Tünde.

Így történt, hogy mire észbe kaptak, nyakig benne voltak a mezőgazdaságban.

Elvégezték az aranykalászos gazda és a mezőgazdasági technikus képzést, Tünde pedig emellett kertész és gyógynövénytermesztő is lett, s bár hamar kiderült, hogy homoktövist termeszteni nem olyan egyszerű, ahogy eleinte képzelték, hamar belejöttek.

 

  

 

 

 Olyannyira, hogy ma már saját prémium termékeikkel népszerűsítik a homoktövist, a márkaépítésben és az értékesítésben pedig korszerű webáruházuk segíti őket, amelyet a Shoptet segítségével fejlesztettek és ott is üzemeltetnek

A cikk folytatódik... klikkelj ide :)