Barion Pixel

Az ESBANA sztori...

Így lettünk homoktövis ültetvény tulajdonosok – az ESBANA sztori

 

A Vidéki Élet Magazin egy riportot készített velünk, amit itt olashattok el, reméljük tetszeni fog:)

 
 

Zsíros Tünde és Kiss Attila, a Pilis lankái között élték három gyermekükkel megszokott életüket, amikor sorsfordító dolog történt velük. Homoktövis ültetvény tulajdonosok lettek, mellyel nem csak, hogy jegyet váltottak az örök élet felé robogó vonatra, hanem egy olyan izgalmas utazásra fizettek be, melyre ők sem gondoltak.

 
Így lettünk homoktövis ültetvény tulajdonosok – az ESBANA sztori-kép1

Szerelem többedik látásra

Tündééknek Tápiószentmárton és Tápiószele határában voltak földjeik, melyeken Tünde édesapja segítségével szántóföldi növényeket termesztettek hosszú éveken át. Azonban pár éve elérkezett az idő, amikor a fiatalonak át kellett venni a stafétát és ekkor egyértelmű volt, hogy olyan növényt fognak termeszteni, mely nem igényli a folyamatos személyes jelenlétet. Első gondolatuk a diófa ültetvény volt, ám egy véletlen találkozás során megismerkedtek a homoktövissel. Nem állíthatnánk, hogy szerelem volt első látásra, de ahogy egyre mélyebben beleásták magukat a homoktövis termesztésének és felhasználásának rejtelmeibe, érezték, hogy belőlük bizony homoktövis termesztő fog válni.

Így lettünk homoktövis ültetvény tulajdonosok – az ESBANA sztori-kép2

Ökológiai gazdálkodás kreativitással fűszerezve

Bár Tünde családja mezőgazdasággal foglalkozik, mondhatnánk, az anyatejjel szívta magába a földművelést, jövőjét mégsem ezen a területen képzelte el és egészen mostanáig könyvelőként dolgozott. Attila szakmájától első és második ránézésre is távol áll a mezőgazdaság, a sors mégis ezt az utat szánta nekik. Abban mindketten kezdettől fogva egyetértettek, hogy prémium minőségű és különleges termékeket fognak előállítani környezettudatos gazdálkodást folytatva, mely szemlélet a mindennapjaiknak is szerves része. Jelenleg tíz hektáron terül el az ültetvényük, melyből hat hektár termő. Ellenőrzött körülmények között ökológiai gazdálkodást folytatnak, a leszüretelt homoktövis bio minősítéssel rendelkezik, mely az utolsó grammig az általuk fejlesztett termékekbe kerül.

 

Természetesen az ESBANA szori folytatódik, itt olvashatod a végét el.

Gyere és válogass az ESBANA termékeik között!!! :)