Barion Pixel

Homoktövis

 
 

Párszóban a homoktövisről, hiszen ez a termékeinknek az egyik fő meghatározó alkotóeleme.

homoktövis egy a hazánkban is termő különleges növény.

Bogyós termésű, mely sugárzó, világos narancssárga színű.
Termése rengeteg vitamint tartalmaz, többek között benne található 
A, B1, B2, B6, B7, B9, E, C vitamin, béta-karotin
és az antioxidáns hatóanyag tartalmának köszönhetően pozitív hatással van szervezetünkre.
A magas C-vitamin tartalma végett alkalmas az immunrendszerünk megerősítésére
és növeli szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát.

A homoktövis C-vitamin tartalma kiemelkedő, többszöröse a citroménak.

Pár éve került nagyobb fókuszba a bioélelmiszerek között a homoktövis. A természetes
immunerősítésnek és a benne található hatóanyagainak köszönhetően. Egyre több helyen lehet hallani róla és kapni a belőle készített termékeket.

 

A következő sorokban részletesebben bemutatjuk a homoktövist.

A növény íze savanykás, ez azért van, mert rengeteg C-vitamin van benne, ezáltal immunrendszerünk megerősítésében igen hatékonyan tud részt venni, mint természetes vitaminforrás. Növeli szervezetünk ellenálló képességét is.

Természetesen a C-vitaminon felül még számos vitaminnal, hatóanyaggal rendelkezik, amik jótékonyhatással vannak a szervezetünkre. A benne lévő antioxidánsok szerepet játszanak szervezetünk sejtjeinek védelmében, egyes tanulmányok szerint a sejtek öregedését is lassítják.

 

Mára már feldolgozott formában is hozzá lehet könnyedén jutni. Készítenek belőle gyümölcsleveket, lekvárokat.

Mielőtt mi belekezdtünk a termékeink megalkotásába végignéztük a piacot, hogy mit is készítenek belőlük. Azt tapasztaltuk, hogy néhány kivételtől eltekintve, egy kaptafára készítik a termelők a homoktövisből készített termékeket.
Sajnos ezek általában egyhangúak…
Mi arra adtuk a fejünket, hogy megszerettetjük a vásárlókkal a homoktövist, mégpedig úgy, hogy termékeinkkel igyekszünk minél szélesebb spektrumot lefedni. Valóban ízletes, finom, különleges termékeket előállítani.

Így alkottuk meg az ESBANA termékcsaládot, melyben megtalálhatóak a lekvárokgyümölcslevekszörpökchutney-k és lisztek is.

Termékkínálatunkat folyamatosan bővítjük, fejlesztjük, rengeteg ötletünk van, hogy mik készülhetnek még a homoktövisből.
Számunkra fontos, hogy az alapanyagot adó organikus homoktövist a saját bio tanúsítvánnyal rendelkező ültetvényünkön termesztjük, ahol ökológiai gazdálkodást folytatunk.
Termékeink teljes mértékben mentesek az adalékanyagoktól, színezékektől, tartósítószerektől, hiszen mi sem szeretjük az ilyen termékeket. Termékeink előállításánál figyelünk arra, hogy a lehető legtöbb vitamint préseljük bele az üvegekbe :)

Az ESBANA márkanév mára már összeforrt a homoktövissel…


 

 

ezerarcú gyógynövény 

 

Kiemelkedő természetes C-vitamin tartalma, így különösen alkalmas az immunrendszerünk megerősítéséhez. Gyulladáscsökkentő hatása is jelentős.

 

 

A benne található A-, E-Vitamin és zsírsavak jótékonyan hatnak a gyomor működésére.

Májvédő hatása a benne található zsírsavaknak, E-vitaminnak és karotinoidoknak köszönhető. Normalizálja a májenzim szintet is.

 

     

 

Csökkenti a magas vérnyomást, javítja és normalizálja a koleszterinszintet. A bio homoktövisben található flavonoidok jótékonyan befolyásolják a véráramlást.