Barion Pixel

Minden a homoktövisről szól a tápiószentmártoni házaspár birtokán

A házaspár gyermekei - Eszter, Barnabás és Nándor - a nevüket adták a családi vállalkozás sikeréhez, vagyis az ESBANA márkanévhez.

Kiss Attila és felesége Zsíros Tünde hat éve döntöttek úgy, hogy Tápiószentmárton határában egy hatalmas területen homoktövis termesztésbe kezdenek.

Gondolkodtak dióban, mandulában, bodzában, ám miután megismerték a homoktövis termesztésének és felhasználásának rejtelmeit is, úgy döntöttek, hogy belőlük homoktövis termesztő válik majd úgy, hogy feldolgozzák a gyümölcsöt.
Így is történt: azóta már rengeteg díjazott termékkel rendelkeznek, ráadásul a hat hektárnyi területtel övék az ország egyik legnagyobb homoktövis-ültetvénye.

Első termékük három éve homoktövis-gyümölcsvelő volt, majd alma-homoktövis gyümölcslé következett, és szép sorban jöttek a lekvárok is.

Ellenőrzött körülmények között ökológiai gazdálkodást folytatnak, a leszüretelt homoktövis bio minősítéssel rendelkezik, mely az utolsó grammig az általuk fejlesztett termékekbe kerül.

A tesztelések első alanyai mindig a gyermekeik, Eszter, Barnabás és Nándor. Ők a nevüket is adták a családi vállalkozás sikeréhez, vagyis az ESBANA márkanévhez.

Semjén Nóra a napokban ellátogatott a házaspár birtokára, ahol sok érdekességet megismert a vállalkozásról, a konyhában Tündével linzert készített homoktövissel – mely remek desszert lehet a vasárnapi ebédnél -, és beszélgetett a vállalkozó házaspár további terveiről is.

 

Mindezt a videóból részletesebben is megtudhatjuk:

Minden a homoktövisről szól a tápiószentmártoni házaspár birtokán      Klikk ide