Barion Pixel

ESBANA - egy családi manufaktúra

 

 A Zöld Újság novemberi számában a következő bemutatkozó cikk jelent meg az ESBANA-ról:

 

A homoktövis sokoldalú gyógyhatású növény, ezért nevezik csodabogyónak. Magyarországon is megterem és egyre népszerűbb a homoktövisből készült termékek fogyasztása, amelyek készítésével a magyar ESBANA bio gazdaság is foglakozik.

  

Homoktövis, az ezerarcú gyógynövény

A homoktövis bokor egy hazánkban is termő különleges növény, melynek bogyós termése sugárzó, világos narancssárga színű. A termés fajtájától függően augusztus közepétől szeptember végéig érik meg Magyarországon. Az íze fanyarkás, savanykás, mivel kiemelkedően magas a benne található C-vitamin mennyisége. Termése többfajta vitamint tartalmaz, többek között megtalálható benne az A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B7-, B9-, C-, D-, E- és a K-vitamin, béta-karotin, különböző omega zsírsavak (3,6,7,9) és antioxidánsok is. Ezeknek a hatóanyag tartalmaknak köszönhetően pozitív hatással van szervezetünkre, illetve a magas C-vitamin tartalma pedig jelentősen hozzájárulhat az immunrendszerünk megerősítéséhez. A homoktövis egy fantasztikus és természetes immunerősítő, véd a különböző fertőzések ellen, segíti, támogatja és védi a szervezetünk ellenálló képességét, ezáltal segíti a sebgyógyulást, kedvezően hat a gyomorműködésre, és gátolja a hajhullást.

A homoktövis bogyója kedvező rostforrás, a vastagbélbe kerülve természetes prebiotikus hatása révén táplálja a bélfalban található “jó” bélbaktériumokat. Ez a kis narancssárga bogyó a mikrotápanyagok erőműve. Antioxidánsok, vitaminok és sok más tápanyag együttműködve azon dolgozik, hogy a lehető legtöbb hasznot hozza az egészségünknek.

 

ESBANA- egy magyar családi manufaktúra 

A magyar ESBANA családi gazdaság homoktövis ültetvényükön ökológiai gazdálkodást folytat. Prémium minőségű termékeiket saját receptúra alapján, természetes alapanyagokból állítják elő.

Természetesen a homoktövist minden terméküknél alapanyagként használják és további természetes ízekkel,  mint a szőlő, alma, sárgabarack, narancs vagy az őszibarack, teszik változatosabbá és gazdagabbá. Az így készült ízletes és egészséges termékek széles választékát kínálják, pl. szörpöket, gyümölcsleveket, lekvárokat, sőt még chutney-t is

A még zamatosabb ízvilág elérése érdekében hárs mézzel is ízesítik ínycsiklandó lekvárjaikat és a homoktövisből készült chutney-t is. Gondoltak a pikáns ízek kedvelőire is, így megalkották az egyedi chilis-szilva chutney-t. Az ESBANA gazdaság termékei között találhatunk liszteket, amelyek a homoktövis magjából, illetve a bogyó hús-héjából finomra őrölve gazdagíthatják a sütemények és a kenyerek állagát és ízvilágát.

Természetesen nagy gondossággal figyelnek arra, hogy minden terméküket tartósítószerek hozzáadása nélkül állítsák elő. Az ESBANA termékek által reggel egy egészséges és ízletes homoktövis-narancs lekvár vagy egy frissítő homoktövis-szőlő gyümölcslé, este pedig egy különleges homoktövis chutney hársmézzel kerülhet az asztalunkra.

 Hamarosan új bio vitaminitalokkal, bio homoktövis velő változatokkal jelentkezünk!

info@esbana.eu  06 70 3058328    www.esbana.eu